Çörtük Otu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çörtük OtuDiğer İsimleri : Tarhana Otu ve Dikenli Çürtük Maydanozgiller familyasındandır Bodur çalı görünümünde çok yıllık, 20-25 cm yüksekliktedir Çiçekleri sarı ve kuvvetli kokuludur Kurutulmuş çiçek ve yapraklarından infüzyon yolu ile faydalanılır![]() Kullanılan Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dalları Çörtük Otunun Faydaları
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir ![]() Bitki toz haline getirilir, günde 2 gr su ile içilir ![]() Turşuya konulan çörtük otu yapraklan turşuya güzel koku verdiği gibi turşunun yüzünde mayalanma (perlenme) meydana gelmesini engeller Bitki aynı zaman anti mikrobiyal etkiye sahiptir![]()
|
|
|
|