Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gönül, kapanır, nefretle, yarası

Gönül Yarası Nefretle Kapanır

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gönül Yarası Nefretle Kapanır

Yıllar sonra dahi akla gelince, melankolilik katsayımı artıran, yegane yaradır bu gönül yarası Kapanması kolay olmayan derin bir yaradır bu, her zaman kanını akıtmaya devam edecektir

"İsyan etmek iyi bir şey değildir Sen sen ol isyan etme emi" tembihleri ile büyüdüm ben isyan etme!

Elimden geldiği kadar kanaatkar oldum, mevcut bulduğumla yetinmenin mantığını kurdum

Uzun yıllardır kanaat ettim Açık yüreklilikle de söylüyorum ki, buna hiç itiraz etmedim Birgün bile

Kendi kendimi her zaman şartlarım, olumsuz veya olumlu duygular için değil, daha doğru veya daha kötü kararlar vermek için de değil sadece ama sadece kararsız kalmaktan nefret ettiğim içindir, kararsız kalmak ne yapacağını bilmemek, şaşırmak ve yeni doğan bir bebeğin dünyaya öylesine bakmaksı gibidir ki her zaman ona bir insanın yardım etmesi ve yanında olması gerekir

Peki bi insan neden gönül yarası alır, o gönül yarasına onu getirecek durum nedir? Tabiki geçmişte zamanı paylamak, yüreğini ikiye bölüp ona sunmak ve gönlünün anahtarını verip onun o karanlık gönül odana girmiş olmasıdır, ondan sonra kimsenin girmesini istemezsin,sadece onun varlığını vücüdünda hissetmek istersin, oda giderse yüreğinde açılan o görünmeyen kocaman yarayı dikmeye çalışırsınki ellerine geçmişin düşüncelerinin kanı bulaşır Eeee bu süreçte en önemli olan insanı bu duruma hangi sebepler getirdiğini sorgulamaktır Ancak hatalarınızı bu şekilde öğrenirsiniz ve vicdanınızla hesaplaşır belki ikinci bir şans için kendinize fırsat yaratırsınız, bu sizin umudunuz ve gönül yaranızdan kurtulmanız için sebep olur, ben böyle bişeyi asla yapmadım Duvardaki yanlış tuğlayı çekip üstüme yıkılması için çaba sarfettim

Evet sonunda buldum sürekli kanayan bu yaranın çağresini, Nefret edeceksin, ona dair ve ona ait olan, onunla paylaştığın her şeyden, gitmeyeceksin onunla gittiğin yerlere, konuşmayacaksın ona söylediğin duygularınla, konuşsanda nefret edeceksin o konuşmlarından hiç bir zaman beraber geçirdiğin güzel günler aklına gelmeyecek, sadece basit tartışmaların aklında büyüyecek, kendine haksızlık yapıldığını aklına getireceksin, günde bir kez gelmeyecek aklına, gelsede 24 saat sürmeyecek, ona olan sevgin, nefrete dönüşecek, ne kadar güzel duygular besliyorsan hepsini nefretinle yoğuracaksın

Nefretin sevginden büyük olduğunda artık onu unutmuş, gönül yaranı dikmiş olursun kanlı ellerinle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com