Kunta Kinte: |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kunta Kinte:![]() Kunta Kinte: Malzemeler: * yarım litreden biraz fazla süt * 125gr tereyağı * 3 adet yumurta * 3 yemek kaşığı kakao * 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde) * 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker Hazırlanması: 1 Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin![]() 2 Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın Geriye kalana kekunu ekleyin İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın 175C fırında pişirin![]() 3 Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin![]() 4 Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin![]() |
|
|
|