Yoğurt Çorbasi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt ÇorbasiMALZEMELER 1/4 limon suyu Yarım çay bardağı pirinç Yarım su bardağı un Yarım tatlı kaşığı toz nane 15 çorba kaşığı tereyağı 1 lt et suyu 1 yumurta sarısı 250 gr yoğurt Yeteri kadar tuz 5 kişilik HAZIRLANIŞI Etsuyunu ve pirinci bir tencereye koyup 15 dakika ağır ateşte kaynatın Dibi yuvarlak bir kabın içine, yoğurdu, unu, limon suyunu, yumurta sarısını, bir su bardağı suyunu koyup çırpma teli ile iyice karıştırın Daha önce hazırladığınız çorbanın suyundan ekleyip kaynayan çorbanın üzerine süzdürüp karıştırın Tuzunu koyup bir taşım kaynatın ve ateşten çekin Bir tavanın içinde tereyağını kızdırıp içine naneyi katıp karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün |
|