Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncikMalzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1 Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır![]() 2 Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin![]() 3 Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın![]() 4 Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin![]() 5 Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncikMalzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1 Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır![]() 2 Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin![]() 3 Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın![]() 4 Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin![]() 5 Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncikMalzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1 Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır![]() 2 Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin![]() 3 Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın![]() 4 Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin![]() 5 Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|