Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncikMalzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1 Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır 2 Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin 3 Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın 4 Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin 5 Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır Afiyet olsun |
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik |
07-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncikMalzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1 Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır 2 Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin 3 Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın 4 Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin 5 Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır Afiyet olsun |
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik |
07-20-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncikMalzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1 Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır 2 Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin 3 Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın 4 Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin 5 Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır Afiyet olsun |
|