![]() |
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik
Malzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1. Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır. 2. Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin. 3. Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın. 4. Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin. 5. Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır. Afiyet olsun. |
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik
Malzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1. Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır. 2. Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin. 3. Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın. 4. Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin. 5. Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır. Afiyet olsun. |
Firinda Kaşarli Mantarli Tavuk İncik
Malzemeler: * 1 kg kanat incik * ½ kg kültür mantar * 2 su bardağı kaşar rendesi * 2-3 çorba kaşığı yoğurt * 1çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı salça Yapılışı: 1. Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır. 2. Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin. 3. Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın. 4. Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin. 5. Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.