Ciğer Kavurmasi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasiCİĞER KAVURMASI Malzemeler: * 1 kg dana ciğeri * 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan) * 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ * 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ * 1 çorba kaşığı sirke * yarım çay bardağı sıcak su * 1-2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür 2 Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur 3 Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur 4 Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun |
Ciğer Kavurmasi |
07-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasiCİĞER KAVURMASI Malzemeler: * 1 kg dana ciğeri * 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan) * 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ * 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ * 1 çorba kaşığı sirke * yarım çay bardağı sıcak su * 1-2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür 2 Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur 3 Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur 4 Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun |
Ciğer Kavurmasi |
07-20-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasiCİĞER KAVURMASI Malzemeler: * 1 kg dana ciğeri * 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan) * 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ * 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ * 1 çorba kaşığı sirke * yarım çay bardağı sıcak su * 1-2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır(bu işlemi kasabınızda yapabilir)Soğuk su ile yıkanıp süzülür 2 Tavaya sıvıyağ ve margarin konurCiğer ilave edilirSirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur 3 Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulurDaha sonra ciğerler üzerine konurBöylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur 4 Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulurSıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun |
|