ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ciğer Kavurmasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258098)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:25 AM

Ciğer Kavurmasi
 

CİĞER KAVURMASI


Malzemeler:


*


1 kg dana ciğeri


*

1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)


*

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ


*

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ


*

1 çorba kaşığı sirke


*

yarım çay bardağı sıcak su


*

1-2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1.

Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür


2.

Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.


3.

Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.


4.

Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:25 AM

Ciğer Kavurmasi
 

CİĞER KAVURMASI


Malzemeler:


*


1 kg dana ciğeri


*

1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)


*

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ


*

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ


*

1 çorba kaşığı sirke


*

yarım çay bardağı sıcak su


*

1-2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1.

Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür


2.

Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.


3.

Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.


4.

Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:25 AM

Ciğer Kavurmasi
 

CİĞER KAVURMASI


Malzemeler:


*


1 kg dana ciğeri


*

1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)


*

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ


*

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ


*

1 çorba kaşığı sirke


*

yarım çay bardağı sıcak su


*

1-2 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1.

Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür


2.

Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.


3.

Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.


4.

Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.