Havuç Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Çorbası TarifiMalzemeler : Yarım kilo körpe havuç 2 adet patates 1 baş soğan 2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ 6 bardak su Yeterince tuz Tatlı kaşığının ucuyla karabiber Krema (isteğe göre) Yapılışı : Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir Daha sonra üzerine su ilave edilir 15-20 dakika pişirilir Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur AFIYET OLSUN! |
|
|
|