![]() |
Havuç Çorbası Tarifi
Malzemeler : Yarım kilo körpe havuç 2 adet patates 1 baş soğan 2 yemek kaşığı margarin veya bir çay bardağı sıvıyağ 6 bardak su Yeterince tuz Tatlı kaşığının ucuyla karabiber Krema (isteğe göre) Yapılışı : Hafifçe eritilen yağa ayıklanmış, yıkanmış ve iri iri doğranmış havuç, patates ve soğan ilave edilir ve orta hararetli ateşte 5 dakika kadar hızlı hızlı çevrilir. Daha sonra üzerine su ilave edilir. 15-20 dakika pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle pürtüksüz hale getirilir. Bu çorbaya krema konulması tavsiye olunur. AFIYET OLSUN! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.