![]() |
Somerset Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somerset Tavuğu Tarifi[/b] Malzemeler • 2 yemek kaşığı kolza yağı • 4 parça tavuk, derili • 15 g/ ½ oz tereyağı • 2?3 kereviz sapı, iri doğranmış • 1 büyük soğan, iri doğranmış • 2 yemek kaşığı sade un • Bir tutam hardal tozu • 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu • 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan *****lü bir içecek(dry cider) • 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış • 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi) • Tuz ve biber • Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için ![]() Tarif Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|