ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Somerset Tavuğu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257650)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 10:40 AM

Somerset Tavuğu Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı kolza yağı
• 4 parça tavuk, derili
• 15 g/ ½ oz tereyağı
• 2?3 kereviz sapı, iri doğranmış
• 1 büyük soğan, iri doğranmış
• 2 yemek kaşığı sade un
• Bir tutam hardal tozu
• 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu
• 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan *****lü bir içecek(dry cider)
• 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış
• 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi)
• Tuz ve biber
• Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için.







Tarif
Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin. Uzun dar bir kaşıkla alın ve bir tabağın içerisine koyup kenara ayırın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.