![]() |
Somerset Tavuğu Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 yemek kaşığı kolza yağı • 4 parça tavuk, derili • 15 g/ ½ oz tereyağı • 2?3 kereviz sapı, iri doğranmış • 1 büyük soğan, iri doğranmış • 2 yemek kaşığı sade un • Bir tutam hardal tozu • 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu • 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan *****lü bir içecek(dry cider) • 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış • 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi) • Tuz ve biber • Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için. Tarif Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin. Uzun dar bir kaşıkla alın ve bir tabağın içerisine koyup kenara ayırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.