İspanaklı Çılbır Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Çılbır Tarifi[/b] Malzemeler • 750 g ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş) • 60 g (4 çorba k) Sana • 1 1/2 çay k tuz, taze çekilmiş • Karabiber • 5 yumurta • 1 1/4 litre (5 su bardağı) su • 125 ml (1/2 su bardağı) sirke • 300 g yoğurt sosu • 1 çay k kırmızı biber Tarif Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye Sana`nın 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 1/2 çay k tuz ve biberini katın Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın |
|