Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çılbır, ispanaklı, tarifi

İspanaklı Çılbır Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Çılbır Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 750 g ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
• 60 g (4 çorba k) Sana
• 1 1/2 çay k tuz, taze çekilmiş
• Karabiber
• 5 yumurta
• 1 1/4 litre (5 su bardağı) su
• 125 ml (1/2 su bardağı) sirke
• 300 g yoğurt sosu
• 1 çay k kırmızı biber







Tarif
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın Üzerinden soğuk su geçirin Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün Bir başka tencereye Sana`nın 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın 1/2 çay k tuz ve biberini katın Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.