![]() |
İspanaklı Çılbır Tarifi
[/b] Malzemeler • 750 g ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş) • 60 g (4 çorba k.) Sana • 1 1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş • Karabiber • 5 yumurta • 1 1/4 litre (5 su bardağı) su • 125 ml (1/2 su bardağı) sirke • 300 g yoğurt sosu • 1 çay k. kırmızı biber Tarif Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın. Üzerinden soğuk su geçirin. Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün. Bir başka tencereye Sana`nın 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın. 1/2 çay k. tuz ve biberini katın. Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.