Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
milföylü, salepli, turta

Milföylü Salepli Turta

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Salepli Turta




Malzemeler:

3 Su Bardağı Hazır Sahlep

10 Adet Milföy Hamuru

3 Çorba Kaşığı İrmik

3 Çorba Kaşığı Toz Şeker

















Pişirme Süresi:

45 dakika

8 Kişilik







Hazırlanışı:

25-28 cm çapındaki tart kalıbını yağlayın 6 adet milföy hamurunu birlikte yoğurup, kalıbın kenarlarına 15-2 cm çıkacak şekilde yayın Ayrı bir tencerede hazır sahlep ve irmiği karıştırarak pişirin Pişirdiğiniz sahlepli karışımı hamurun içine boşaltıp, hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin

175 dereceli önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine toz şeker serpin, servis sırasında arzunuza göre pudra şekeri de ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.