Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi[/b] Malzemeler • 8 adet orta boy enginar • 1 çorba kasigi un • 1 limon suyu • 4 bardak su • 1 tatli kasigi tuz • 1 büyük domates • 1,5 su bardagi pirinç • 1 çay bardagi zeytinyagi • 3 adet orta boy sogan • 1 çorba kasigi dolmalik fistik • 1`er tatli kasigi tuz, karabiber, yenibahar ve nane • 3 su bardagi su • Yarim demet dereotu Tarif Orta boy bir encereye un, limon suyu, su ve tuz koyup ara sira karistirarak kaynatin Enginarlari kaynar suda 5 dakika haslayip çikarin ve tepsiye yerlestirin Kaynama suyunu saklayin Içi için pirinci ayiklayip tuzlu sicak suda yarim saat bekletin Bol suda birkaç defa yikayip süzün |
|