![]() |
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
[/b] Malzemeler • 8 adet orta boy enginar • 1 çorba kasigi un • 1 limon suyu • 4 bardak su • 1 tatli kasigi tuz. • 1 büyük domates • 1,5 su bardagi pirinç • 1 çay bardagi zeytinyagi • 3 adet orta boy sogan • 1 çorba kasigi dolmalik fistik • 1`er tatli kasigi tuz, karabiber, yenibahar ve nane • 3 su bardagi su • Yarim demet dereotu Tarif Orta boy bir encereye un, limon suyu, su ve tuz koyup ara sira karistirarak kaynatin. Enginarlari kaynar suda 5 dakika haslayip çikarin ve tepsiye yerlestirin. Kaynama suyunu saklayin. Içi için pirinci ayiklayip tuzlu sicak suda yarim saat bekletin. Bol suda birkaç defa yikayip süzün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.