Tahinli Fındıklı Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Fındıklı SarmaMalzemeler: 3 adet yufka 1 5 su bardağı tahin1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yumurta sarısı 1/2 su bardağı pudra şekeri Pişirme Süresi: 6 Kişilik Hazırlanışı: Çukur bir kapta tahin, şeker, tarçın ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın Bir yufkayı tezgaha yayın Hazırladığınız harcın 1/3`ünü yufkanın üzerine yayın İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın Yufkaları ortadan ikiye kesin Yuvarlak kısımdan başlayıp rulo yapın Diğer yufkaları da rulo yapın 5 cm eninde verev olarak dilimlere kesin Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170°C fırında kızarana kadar pişirin Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin![]() |
|
|
|