Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, krep

Bademli Krep

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Krep




Malzemeler:

Malzemeler:

Krep: 1 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı,
250 ml süt, 120 gr un, 60 gr tereyağı, ½ limonun kabuğu, 40 gr yaprak badem, Tuz

Vanilyalı krema: 4 yaprak jelatin, 1 adet çubuk vanilya, 1/8 lt süt, 3 adet yumurta sarısı, 100 gr pudra şekeri, 200 ml kremşanti, 20 gr yumuşak tereyağı, 30 gr esmer şeker

Çikolatalı armutlar: 4 adet armut ( 200er gr), 30 gr tereyağı, 1 adet limonun suyu, 90 gr toz şeker, 1 yemek kaşığı bal, 100 gr sütsüz çikolata, 30 gr yaprak badem
















Pişirme Süresi:

15 saat

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Krep hamuru için yumurta, yumurta sarısı, süt, un, 20 gr erimiş tereyağı, 1 tutam tuz ve limon kabuğu rendesini karıştırın 10 gr bademi 10 gr tereyağında pembeleştirin Üzerine krep hamurunun 1/4ünü döküp altın sarısı bir krep pişirin Mutfak kağıdı üzerine alın Bu işlemi badem ve krep hamuru bitene kadar 3 defa tekrarlayın Vanilyalı krema için jelatini soğuk suda ıslatın Çubuk vanilyayı uzunlamasına yarıp özünü kazıyın Her ikisini sütle kaynatın Yumurta sarısı pudra şekeri ile çırpın, vanilyalı sütü süzgeçten geçirip şekerli yumurtaya karıştırın Katılaşmaya başlamadan hemen önce katı çırptığınız kremşantiyi katın Buzdolabına koyup soğumaya bırakın Vanilyalı kremayı bir kaşıkla kreplerin üzerlerine sürün Krebin kenarlarını kremanın üzerine kapatıp rulo yapın Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın ve krepleri yan yana dizin 15 dakika kadar derin dondurucuda bekletin Çikolatalı armutlar için, armutları soyun ve dörder parçaya kesip çekirdekli kısımlarını ayıklayın Parçaları 1 cm kalınlığında dilimlere kesin Kararmaması için üzerlerine hemen limon suyu gezdirin Şekeri bir kapta eritin Tereyağı, armut dilimleri ve kalan limon suyunu katın Bal ve 100 ml su ilave edin Çikolatayı iri rendeleyip onu da katın ve hepsini 10 dakika hafif hafif kaynatın Yaprak bademleri ekleyin Krepleri dondurucudan çıkartın, esmer şeker serpin ve ızgarada üzerlerini 3-4 dakika kızartın Armutlarla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.