ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Krep (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257088)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:14 PM

Bademli Krep
 

Malzemeler:

Malzemeler:

Krep: 1 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı,
250 ml. süt, 120 gr. un, 60 gr. tereyağı, ½ limonun kabuğu, 40 gr. yaprak badem, Tuz

Vanilyalı krema: 4 yaprak jelatin, 1 adet çubuk vanilya, 1/8 lt. süt, 3 adet yumurta sarısı, 100 gr. pudra şekeri, 200 ml. kremşanti, 20 gr. yumuşak tereyağı, 30 gr. esmer şeker

Çikolatalı armutlar: 4 adet armut ( 200er gr.), 30 gr. tereyağı, 1 adet limonun suyu, 90 gr. toz şeker, 1 yemek kaşığı bal, 100 gr. sütsüz çikolata, 30 gr. yaprak badem
















Pişirme Süresi:

1.5 saat

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Krep hamuru için yumurta, yumurta sarısı, süt, un, 20 gr. erimiş tereyağı, 1 tutam tuz ve limon kabuğu rendesini karıştırın. 10 gr. bademi 10 gr. tereyağında pembeleştirin. Üzerine krep hamurunun 1/4ünü döküp altın sarısı bir krep pişirin. Mutfak kağıdı üzerine alın. Bu işlemi badem ve krep hamuru bitene kadar 3 defa tekrarlayın. Vanilyalı krema için jelatini soğuk suda ıslatın. Çubuk vanilyayı uzunlamasına yarıp özünü kazıyın. Her ikisini sütle kaynatın. Yumurta sarısı pudra şekeri ile çırpın, vanilyalı sütü süzgeçten geçirip şekerli yumurtaya karıştırın. Katılaşmaya başlamadan hemen önce katı çırptığınız kremşantiyi katın. Buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Vanilyalı kremayı bir kaşıkla kreplerin üzerlerine sürün. Krebin kenarlarını kremanın üzerine kapatıp rulo yapın. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın ve krepleri yan yana dizin. 15 dakika kadar derin dondurucuda bekletin. Çikolatalı armutlar için, armutları soyun ve dörder parçaya kesip çekirdekli kısımlarını ayıklayın. Parçaları 1 cm. kalınlığında dilimlere kesin. Kararmaması için üzerlerine hemen limon suyu gezdirin. Şekeri bir kapta eritin. Tereyağı, armut dilimleri ve kalan limon suyunu katın. Bal ve 100 ml. su ilave edin. Çikolatayı iri rendeleyip onu da katın ve hepsini 10 dakika hafif hafif kaynatın. Yaprak bademleri ekleyin. Krepleri dondurucudan çıkartın, esmer şeker serpin ve ızgarada üzerlerini 3-4 dakika kızartın. Armutlarla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.