Bezelyeli Brokolili Tavuk Graten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Brokolili Tavuk GratenMalzemeler: 2 adet tavuk göğsü 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 paket brokoli 8 adet arpacık soğan 3 yemek kaşığı tereyağ 3 diş sarımsak Yarım demet dereotu tuz - karabiber Sosu İçin: 500 gram süt, 4 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, muskat, tuz - karabiber ![]() Süslemek İçin: 75 gram rende kaşar ![]() Pişirme Süresi: 25 dakika 2 Kişilik Hazırlanışı: Tavuk göğüslerini ince ince doğrayınız Arpacık soğanları ve sarımsakların kabuklarını ayıkladıktan sonra kıyınız Dereotunu ayıklayıp, kıyınız Saplarını kesip ayıkladığınız brokolileri kaynar tuzlu suda haşlayınız Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp, tavuk etlerine renk verdiriniz Daha sonra içine arpacık soğanları, sarımsakları, tuz - karabiberi ekleyip sote ediniz En son içine haşlanmış bezelyeleri ekleyip, bir taşım pişirdikten sonra ateşten alınız![]() Fırın kabına haşlanmış brokolileri yerleştiriniz Sote edilmiş sebzeleri fırın kabına alıp, üzerine kıyılmış dereotunu serpiniz Küçük bir tencere içinde 4 yemek kaşığı Sana`yı kızdırıp, unu ekledikten sonra un pembeleşinceye kadar kavurunuz![]() Daha sonra içine sütü ,yumurtayı, muskat rendesini, tuz - karabiberi ekleyip, sos kıvamına gelene kadar pişiriniz ![]() Hazırladığımız sosu sebzeli tavukların üzerine döküp, en son üstüne rende kaşarı serptikten sonra daha önceden 185 derecede ısıttığımız fırında peynirler eriyip, kızarana kadar pişiriniz ![]() |
|
|
|