Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, yozgat, yöntemi, şöbiyet

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg piyale unu
• 2 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 yemek kaşığı sirke
• Biraz tuz
Tav yağı;
• 1?1,5 lt sıvı yağ
• 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu;
• 3 kg tozşeker
üstünü geçecek kadar su
• 1 limon
Açmak için;
• 1 kg un
• 500 gr ev nişastası
İÇİNE;
• 300?500 gr ceviz içi
( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir)







Tarif
1 Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın İyice yoğurup özleştirinNemli bir bezin altında yarım saat bekletin Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.