![]() |
Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi[/b] Malzemeler • 1 kg piyale unu • 2 yumurta • 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı ayçiçek yağı • 1 çay kaşığı karbonat • 1 yemek kaşığı sirke • Biraz tuz Tav yağı; • 1?1,5 lt sıvı yağ • 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu; • 3 kg tozşeker üstünü geçecek kadar su • 1 limon Açmak için; • 1 kg un • 500 gr ev nişastası İÇİNE; • 300?500 gr ceviz içi ( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir ![]() Tarif 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|