ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256824)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:58 PM

Şöbiyet ( Yozgat Yöntemi) Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 1 kg piyale unu
• 2 yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 çay kaşığı karbonat
• 1 yemek kaşığı sirke
• Biraz tuz
Tav yağı;
• 1?1,5 lt sıvı yağ
• 750 gr tereyağı veya margarin Şurubu;
• 3 kg tozşeker
üstünü geçecek kadar su
• 1 limon
Açmak için;
• 1 kg un
• 500 gr ev nişastası
İÇİNE;
• 300?500 gr ceviz içi
( Bu ölçü 3 tepsi şöbiyet tatlısı içindir.)







Tarif
1. Yukarıdaki yazılan ölçülerle, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İyice yoğurup özleştirin.Nemli bir bezin altında yarım saat bekletin. Sonra hamuru 20 pazıya ayırıp tekrar yarım saat dinlendirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.