Mantarlı Kuzu Eti |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kuzu EtiMalzemeler: 1 kg kuzu eti 500 gr mantar 25 gr tereyağı 250 ml krema 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak zeytinyağı tuz karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Eti tuzlayıp biber serpin, ardından zeytinyağı ile yağlayın Dört kaşık zeytinyağı ilavesiyle 200 derecelik fırında 1 saat pişirin Soğumaya bırakın Bir kapta bir bardak sıcak su, krema ve 100 gram kıyılmış ve temizlenmiş mantarı karıştırın 15 dakika pişirin Diğer yanda, kalan mantarları ince ince kıydıktan sonra tereyağıyla birlikte harlı ateşte pişirin Sarımsakları, tuz ve biberi ilave edin 15 dakika daha pişirdikten sonra kıyılmış maydanozu da katın, sarımsakları çıkarın Servis tabağına dilimlenmiş kuzu etini yerleştirip üzerine mantar sosunu dökün |
|