![]() |
Mantarlı Kuzu Eti
Malzemeler: 1 kg. kuzu eti 500 gr. mantar 25 gr. tereyağı 250 ml. krema 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak zeytinyağı tuz karabiber Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: Eti tuzlayıp biber serpin, ardından zeytinyağı ile yağlayın. Dört kaşık zeytinyağı ilavesiyle 200 derecelik fırında 1 saat pişirin. Soğumaya bırakın. Bir kapta bir bardak sıcak su, krema ve 100 gram kıyılmış ve temizlenmiş mantarı karıştırın. 15 dakika pişirin. Diğer yanda, kalan mantarları ince ince kıydıktan sonra tereyağıyla birlikte harlı ateşte pişirin. Sarımsakları, tuz ve biberi ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra kıyılmış maydanozu da katın, sarımsakları çıkarın. Servis tabağına dilimlenmiş kuzu etini yerleştirip üzerine mantar sosunu dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.