Muzlummm |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlummm* İçindekiler: 1 lt süt 1 su bun 1 su bşeker 1 paket vanilya Yarım paket margarin 3-4 muz Hazırlanışı: Margarini tencereye alıp eritiyoruz yavaş yavaş unu da ekleyerek bir yandan da karıştırmaya devam ediyoruzBiraz kavurduktan sonra ılık sütü de yine azar azar ve karıştırarak ilave ediyoruzŞekeri de koyduktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruzÇok katı bir muhallebi olmuyorOcaktan aldıktan sonra da son olarak vanilyayı da ekliyoruzBir kaba alarak mikserde yaklaşık 10 dk kadar çırpıktan sonra ıslattğımız borcam kabına muhallebinin yarısını döküyoruzMuzlarımızı 2 parmak kalınlığnda ya da tercihe gore kalınlıkta dilimledikten sonra döşüyoruz tamamenDiğer kalan muhallebiyi de muzların ustune dökerek yayıyor muzların uzerini kaplıyoruzİstenirse suzgecten geçirilen kakao ya da robotta çekilmiş kakaolu biskuvi ile susluyoruzBuzdolabına koyarak soguk servis ediyoruz afiyet olsun Çok beğenilen sık yaptığım bir tariftir tavsiye ederim Kaynak: birtabakcom |
|