![]() |
Avşar Usulü Kuru Fasulye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avşar Usulü Kuru Fasulye* İçindekiler: 3 Su bardağı kuru fasulye, 1 Yemek kaşığı domates salçası, 1 Yemek kaşığı biber salçası, 2 Adet kurusoğan, 1 Şeker kaşığı kırmızı toz biber, 1 Şeker kaşığı kayatuzu, 0,5 Şeker kaşığı çay şekeri, 2 Adet patates, 1,5 Su bardağı sıvıyağ, 1,5 lt Su Hazırlanışı: Efendim fasulyelerimizi geceden suya ıslıyoruz tavsiye edilen sıcak suya ıslanmasıdır ![]() Düdüklü tenceremizin içine öncelikle sıvıyağımızı ekliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim memlkette düdüklü tencere olayı yoktur pek bu yuzden kuru fasulyeyi kömür ateşinde tıkırdarak ağır ağır pişirirler ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|