![]() |
Avşar Usulü Kuru Fasulye
* İçindekiler: 3 Su bardağı kuru fasulye, 1 Yemek kaşığı domates salçası, 1 Yemek kaşığı biber salçası, 2 Adet kurusoğan, 1 Şeker kaşığı kırmızı toz biber, 1 Şeker kaşığı kayatuzu, 0,5 Şeker kaşığı çay şekeri, 2 Adet patates, 1,5 Su bardağı sıvıyağ, 1,5 lt Su Hazırlanışı: Efendim fasulyelerimizi geceden suya ıslıyoruz tavsiye edilen sıcak suya ıslanmasıdır. Düdüklü tenceremizin içine öncelikle sıvıyağımızı ekliyoruz. Daha sonra tenceremize salçalarımızı ekleyip biraz karıştırıyoruz, soğanlarımızın kabuklarını soyup doğramadan tüm bir şekilde tenceremize atıyoruz. Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız patateslerimizi de ekliyor ve eklediğimiz malzemeleri 2-4 dk kadar karıştırarak parpılıyoruz :-) Sonra suya ısladığımız fasulyeleri bir güzel süzüp tenceremize ekliyoruz ve 2-3 dk kadar karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde kaynattığımız suyumuzu yemeğimize ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra tuz, şeker ve biberimizi ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 35 dk kadar pişiriyoruz. Bizim memlkette düdüklü tencere olayı yoktur pek bu yuzden kuru fasulyeyi kömür ateşinde tıkırdarak ağır ağır pişirirler. Tabii ki tadını düdüklü tencereyle pişen fasulyeyle kıyaslayamayız bile. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.