Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, parmesanlı, tel, şehriye

Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesanlı Tel Şehriye Çorbası




Malzemeler:

Tel şehriye için:

İnce dilimlenmiş 1 adet limon kabuğu

100 gr rendelenmiş parmesan peyniri

20 gr tuzsuz tereyağı

100 gr ufalanmış beyaz tost ekmeği

Çorba için:

50 gr havuç

30 gr beyaz soğan

30 gr bezelye

30 gr kereviz

50 gr taze domates, soyulmuş

100 gr patates

1 litre sebze suyu

10 gr tuz

5 gr beyaz biber

50 gr yeşil lahana

30 gr barbunya fasulye

20 gr domates salçası

10 ml zeytinyağı

30 gr kabak

















Pişirme Süresi:

15 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Tel şehriyenin yapılışı:
Malzemeleri karıştırın ve ve elde ettiğiniz karışımı birkaç dakika buzdolabında bekletin Sonra çok ince şeritler halinde kesip tuzlu suda kaynatın ve soğumaya bırakın


Çorbanın hazırlanışı:
Sebzeleri küp şeklinde doğrayın Tereyağı ve zeytinyağında hafifçe kavurun Sebze suyunu malzemeye ekleyip, sebzeler kaynayana kadar yavaş yavaş kaynatın Çorbaya renk vermek için daha önceden kestiğiniz domatesleri son 5 dakikada yemeğe katın Tuz ve biber ekleyin, Parmesanlı şehriyelerle ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.