Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveçte, kuşbaşı, mantarlı

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et




Malzemeler:

15 kilogram Kuşbaşı et

5 adet Yağsız dana "bacon"

60 gram Tereyağı

20 tane Arpacık soğanı

6 diş Sarmısak ezilmiş

225 ml Kırmızı şarap

1 adet Kırmızı büyük biber

350 ml Et suyu

300 gram Küçük mantar

















Pişirme Süresi:

15 Saat

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Bacon`ı tavada kıtır hale gelene kadar kızartın Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin 2 çorba kaşığı yağda soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri soğanlar pembeleşinceye kadar çevirip, ardından tavadan alın 2 çorba kaşığı yağı tencereye koyun; etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirin Sonra kırmızı şarabı, kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin ağzı kapalı olarak 45 dakika pişirin Ardından soğan karışımını ekleyin 30 dakika daha pişirin Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kısık ateşte tutun Baconlarla birlikte servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.