![]() |
Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et
Malzemeler: 1.5 kilogram Kuşbaşı et 5 adet Yağsız dana "bacon" 60 gram Tereyağı 20 tane Arpacık soğanı 6 diş Sarmısak ezilmiş 225 ml. Kırmızı şarap 1 adet Kırmızı büyük biber 350 ml. Et suyu 300 gram Küçük mantar Pişirme Süresi: 1.5 Saat 6 Kişilik Hazırlanışı: Bacon`ı tavada kıtır hale gelene kadar kızartın. Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin. 2 çorba kaşığı yağda soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri soğanlar pembeleşinceye kadar çevirip, ardından tavadan alın. 2 çorba kaşığı yağı tencereye koyun; etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kırmızı şarabı, kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin ağzı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Ardından soğan karışımını ekleyin 30 dakika daha pişirin. Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kısık ateşte tutun. Baconlarla birlikte servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.