ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256649)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:27 PM

Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et
 

Malzemeler:

1.5 kilogram Kuşbaşı et

5 adet Yağsız dana "bacon"

60 gram Tereyağı

20 tane Arpacık soğanı

6 diş Sarmısak ezilmiş

225 ml. Kırmızı şarap

1 adet Kırmızı büyük biber

350 ml. Et suyu

300 gram Küçük mantar

















Pişirme Süresi:

1.5 Saat

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Bacon`ı tavada kıtır hale gelene kadar kızartın. Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin. 2 çorba kaşığı yağda soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri soğanlar pembeleşinceye kadar çevirip, ardından tavadan alın. 2 çorba kaşığı yağı tencereye koyun; etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra kırmızı şarabı, kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin ağzı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Ardından soğan karışımını ekleyin 30 dakika daha pişirin. Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kısık ateşte tutun. Baconlarla birlikte servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.