Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, malatya, yahnisi

Kayısılı Malatya Yahnisi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Malatya Yahnisi




Malzemeler:

250 gr kemikli kuzu eti

4 su bardağı su

250 gr kuru kayısı

bir tutam tuz

bir tutam karabiber

kızarmış francala ekmeği
















Pişirme Süresi:

45 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Eti suda bir saat kaynatın Etleri kemiklerinden ayırıp bir süre daha kaynatın Kayısıları yıkayıp tereyağında hafif soteleyin Kaynamakta olan ete ilave edin Bir tutam tuz ekleyerek karıştırın Ekmekleri kızartıp servis tabağına koyun Üzerine kayısılı et yahnisini koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.