ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısılı Malatya Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256647)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:27 PM

Kayısılı Malatya Yahnisi
 

Malzemeler:

250 gr kemikli kuzu eti

4 su bardağı su

250 gr kuru kayısı

bir tutam tuz

bir tutam karabiber

kızarmış francala ekmeği
















Pişirme Süresi:

45 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Eti suda bir saat kaynatın. Etleri kemiklerinden ayırıp bir süre daha kaynatın. Kayısıları yıkayıp tereyağında hafif soteleyin. Kaynamakta olan ete ilave edin. Bir tutam tuz ekleyerek karıştırın. Ekmekleri kızartıp servis tabağına koyun. Üzerine kayısılı et yahnisini koyup servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.