![]() |
Borsch (Bors) Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Borsch (Bors) ÇorbasıMalzemeler: 3 lt et suyu(12 bardak) 500 gr haşlanmış sığır eti 100 gr tereyağı veya margarin 2 adet pancar 1 küçük kereviz 1 küçük havuç 1/4 küçük bir lahana 2 orta boy soğan 2 yemek kaşığı domates salçası veya (3 orta boy) domates 4-5 sap maydanoz 1 adet defne yaprağı 1 adet kırmızı biber 3 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşıgı sirke 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tuz Üstü için: 500 gr yoğurt veya 1 bardak ekşi krema Pişirme Süresi: 60 dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Pancarı kibrit biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|