![]() |
Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva TalısıMalzemeler: 4 ayva 1 elma 100 gr ![]() 8 su bardağı su 6 su bardağı tozşeker 1/2 çay kaşığı şeker boyası 4 yemek kaşığı bal 4 muz 8 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Tarçın Pişirme Süresi: 30 dak ![]() 4 Kişilik Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun ![]() ![]() Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun ![]() Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin ![]() ![]() ![]() ![]() Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|