Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, ballı, kaymaklı, muzlu, talısı

Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı




Malzemeler:

4 ayva

1 elma

100 gr çekirdeksiz kuru üzüm

8 su bardağı su

6 su bardağı tozşeker

1/2 çay kaşığı şeker boyası
4 yemek kaşığı bal

4 muz

8 yemek kaşığı kaymak

4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Tarçın

















Pişirme Süresi:

30 dak

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın Muzları dilimleyip, ayvaların çevresine dizin
Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin Cevizin üstünde bir kaşık balı gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.