ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256618)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:32 PM

Ballı Muzlu Kaymaklı Ayva Talısı
 

Malzemeler:

4 ayva

1 elma

100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm

8 su bardağı su

6 su bardağı tozşeker

1/2 çay kaşığı şeker boyası
4 yemek kaşığı bal

4 muz

8 yemek kaşığı kaymak

4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Tarçın

















Pişirme Süresi:

30 dak.

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını iyice oyun. Su ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 su bardağı tozşeker ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyip, ayvaların çevresine dizin.
Muzların üzerine küçük parçalar halinde kaymak yerleştirin, kaymağın üzerine ceviz serpin. Cevizin üstünde bir kaşık balı gezdirip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.