Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurmalı, helvası, irmik

İrmik Helvası Ama Dondurmalı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Helvası Ama Dondurmalı




* İçindekiler:
irmik

su

şeker

dondurma

yag

cikulata hazır sos

cam fıstıgı

vede süslemek için ne varsa

Hazırlanışı:
şimdi bu irmik helvasının olayı tamamıyle irmigi iyice kavurma aşamasında saklımalakelamkafadan yagı erit irmigi dök sonrada en az 45 dakıka kavur bıleklerın agrısada pes etme kavuresmerleştir helvayı sonra suyunu vede sekerini ilave etsu fazla olmayacak uzerine bi parmak asacak kadar sonra helvayı karıstır ve kısık ateste demlenmeye bırak

helva piştikten sonra ılık kıvama gelince hani bu mevlutlerde pilavı tasa cevirirler ya ayni mantıkla tasın içine helvayı doldur ortasını cukurlastır ve dondurmasını koy tekrardan tasın üzerine helvayla kapaen sonrada tası servis tabagına cevir hemen cabucak çikulata sosunu uzrıne dok süslemesini yap ve hemen servis yapbunun olayı budur seri olmak ve iyi kavurmak hadi afiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.