![]() |
İrmik Helvası Ama Dondurmalı
* İçindekiler: irmik su şeker dondurma yag cikulata hazır sos cam fıstıgı vede süslemek için ne varsa Hazırlanışı: şimdi bu irmik helvasının olayı tamamıyle irmigi iyice kavurma aşamasında saklı..malakelam..kafadan yagı erit irmigi dök sonrada en az 45 dakıka kavur bıleklerın agrısada pes etme kavur...esmerleştir helvayı.. sonra suyunu vede sekerini ilave et...su fazla olmayacak uzerine bi parmak asacak kadar ..sonra helvayı karıstır ve kısık ateste demlenmeye bırak.. helva piştikten sonra ılık kıvama gelince hani bu mevlutlerde pilavı tasa cevirirler ya ayni mantıkla ..tasın içine helvayı doldur ortasını cukurlastır ve dondurmasını koy tekrardan tasın üzerine helvayla kapa...en sonrada tası servis tabagına cevir ..hemen cabucak çikulata sosunu uzrıne dok süslemesini yap ve hemen servis yap..bunun olayı budur seri olmak ve iyi kavurmak hadi afiyet olsun Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.