ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İrmik Helvası Ama Dondurmalı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256597)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:36 PM

İrmik Helvası Ama Dondurmalı
 

* İçindekiler:
irmik

su

şeker

dondurma

yag

cikulata hazır sos

cam fıstıgı

vede süslemek için ne varsa

Hazırlanışı:
şimdi bu irmik helvasının olayı tamamıyle irmigi iyice kavurma aşamasında saklı..malakelam..kafadan yagı erit irmigi dök sonrada en az 45 dakıka kavur bıleklerın agrısada pes etme kavur...esmerleştir helvayı.. sonra suyunu vede sekerini ilave et...su fazla olmayacak uzerine bi parmak asacak kadar ..sonra helvayı karıstır ve kısık ateste demlenmeye bırak..

helva piştikten sonra ılık kıvama gelince hani bu mevlutlerde pilavı tasa cevirirler ya ayni mantıkla ..tasın içine helvayı doldur ortasını cukurlastır ve dondurmasını koy tekrardan tasın üzerine helvayla kapa...en sonrada tası servis tabagına cevir ..hemen cabucak çikulata sosunu uzrıne dok süslemesini yap ve hemen servis yap..bunun olayı budur seri olmak ve iyi kavurmak hadi afiyet olsun

Kaynak: birtabak.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.