Doğal Damla Sakızlı Fava |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğal Damla Sakızlı FavaDOĞAL DAMLA SAKIZLI FAVA MALZEME (6 Kişilik) : A – FAVA İÇİN : 1- Bir orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış) 2- Bir fincan sarı çorbalık mercimek 3- İki diş sarımsak (ince doğranmış) 4- İki defne yaprağı 5- Bir tatlı kaşığı tuz 6- Altı fincan su veya tavuk suyu 7- Bir fincan saf sızma zeytinyağı B- GARNİTÜR İÇİN : 1- Üç büyük pırasa (yıkanmış ve ince doğranmış) 2- Üç çorba kaşığı zeytınyağ 3- İki demet roka (kalın doğranmış) 4- Bir çorba kaşığı şeker 5- Üç çorba kaşığı üzüm sirkesi 6- 1/3 fincan doğal damla sakızlı zeytinyağı 7- Bir çay kaşığı tane karabiber HAZIRLANIŞI : A - FAVA İÇİN : 1- Bir fincan zeytinyağını güveçte ısıtın, soğanı ekleyip 6-8 dk kadar kavurun 2- Sarı mercimeği, sarımsağı ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 dk karıştırın 3- Üzerini örtecek kadar su ilave edin, kapağını kapatıp orta ateşte kaynatın 4- Kaynadıktan sonra kapağı açın ve kısık ateşte mercimek taneleri parçalanıncaya kadar karıştırarak pişirin 5- Mercimek ezilmiş patates kıvamını aldığında ateşten alın ve tuz ekleyin 6- Defne yapraklarını çıkartın, bir bezle üzerini örtün ve bir saat kadar bekletin B - GARNİTÜR İÇİN : 1- Bir teflon tavada üç yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve pırasaları kavurun 2- Bir çorba kaşığı şeker ilave edip karamel kıvamı alıncaya kadar pişirin 3- İki demet rokayı ilave edip, kapağı kapatın ve 6-7 dk daha pişirin 4- Tuzu ve üç çorba kaşığı üzüm sirkesini ilave edip karıştırın C – İKRAM ŞEKLİ : 1- Favayı bir tabağa yayın 2- Üzerine pırasa ve roka karışımını koyun 3- 1/3 fincan doğal damla sakızlı zeytinyağını üzerinde gezdirin 4- Karabiber tanelerini üzerine serpiştirin ve servis edin |
|