ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Doğal Damla Sakızlı Fava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256595)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:36 PM

Doğal Damla Sakızlı Fava
 

DOĞAL DAMLA SAKIZLI FAVA MALZEME (6 Kişilik) :


A – FAVA İÇİN :


1- Bir orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış)


2- Bir fincan sarı çorbalık mercimek


3- İki diş sarımsak (ince doğranmış)


4- İki defne yaprağı


5- Bir tatlı kaşığı tuz


6- Altı fincan su veya tavuk suyu


7- Bir fincan saf sızma zeytinyağı




B- GARNİTÜR İÇİN :


1- Üç büyük pırasa (yıkanmış ve ince doğranmış)


2- Üç çorba kaşığı zeytınyağ


3- İki demet roka (kalın doğranmış)


4- Bir çorba kaşığı şeker


5- Üç çorba kaşığı üzüm sirkesi


6- 1/3 fincan doğal damla sakızlı zeytinyağı


7- Bir çay kaşığı tane karabiber


HAZIRLANIŞI :


A - FAVA İÇİN :


1- Bir fincan zeytinyağını güveçte ısıtın, soğanı ekleyip 6-8 dk. kadar kavurun.


2- Sarı mercimeği, sarımsağı ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 dk. karıştırın.


3- Üzerini örtecek kadar su ilave edin, kapağını kapatıp orta ateşte kaynatın.


4- Kaynadıktan sonra kapağı açın ve kısık ateşte mercimek taneleri parçalanıncaya kadar karıştırarak pişirin.


5- Mercimek ezilmiş patates kıvamını aldığında ateşten alın ve tuz ekleyin.


6- Defne yapraklarını çıkartın, bir bezle üzerini örtün ve bir saat kadar bekletin.





B - GARNİTÜR İÇİN :


1- Bir teflon tavada üç yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve pırasaları kavurun.


2- Bir çorba kaşığı şeker ilave edip karamel kıvamı alıncaya kadar pişirin.


3- İki demet rokayı ilave edip, kapağı kapatın ve 6-7 dk. daha pişirin.


4- Tuzu ve üç çorba kaşığı üzüm sirkesini ilave edip karıştırın.





C – İKRAM ŞEKLİ :


1- Favayı bir tabağa yayın


2- Üzerine pırasa ve roka karışımını koyun.


3- 1/3 fincan doğal damla sakızlı zeytinyağını üzerinde gezdirin.


4- Karabiber tanelerini üzerine serpiştirin ve servis edin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.