![]() |
Doğal Damla Sakızlı Fava
DOĞAL DAMLA SAKIZLI FAVA MALZEME (6 Kişilik) : A – FAVA İÇİN : 1- Bir orta boy kırmızı soğan (ince doğranmış) 2- Bir fincan sarı çorbalık mercimek 3- İki diş sarımsak (ince doğranmış) 4- İki defne yaprağı 5- Bir tatlı kaşığı tuz 6- Altı fincan su veya tavuk suyu 7- Bir fincan saf sızma zeytinyağı B- GARNİTÜR İÇİN : 1- Üç büyük pırasa (yıkanmış ve ince doğranmış) 2- Üç çorba kaşığı zeytınyağ 3- İki demet roka (kalın doğranmış) 4- Bir çorba kaşığı şeker 5- Üç çorba kaşığı üzüm sirkesi 6- 1/3 fincan doğal damla sakızlı zeytinyağı 7- Bir çay kaşığı tane karabiber HAZIRLANIŞI : A - FAVA İÇİN : 1- Bir fincan zeytinyağını güveçte ısıtın, soğanı ekleyip 6-8 dk. kadar kavurun. 2- Sarı mercimeği, sarımsağı ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 dk. karıştırın. 3- Üzerini örtecek kadar su ilave edin, kapağını kapatıp orta ateşte kaynatın. 4- Kaynadıktan sonra kapağı açın ve kısık ateşte mercimek taneleri parçalanıncaya kadar karıştırarak pişirin. 5- Mercimek ezilmiş patates kıvamını aldığında ateşten alın ve tuz ekleyin. 6- Defne yapraklarını çıkartın, bir bezle üzerini örtün ve bir saat kadar bekletin. B - GARNİTÜR İÇİN : 1- Bir teflon tavada üç yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve pırasaları kavurun. 2- Bir çorba kaşığı şeker ilave edip karamel kıvamı alıncaya kadar pişirin. 3- İki demet rokayı ilave edip, kapağı kapatın ve 6-7 dk. daha pişirin. 4- Tuzu ve üç çorba kaşığı üzüm sirkesini ilave edip karıştırın. C – İKRAM ŞEKLİ : 1- Favayı bir tabağa yayın 2- Üzerine pırasa ve roka karışımını koyun. 3- 1/3 fincan doğal damla sakızlı zeytinyağını üzerinde gezdirin. 4- Karabiber tanelerini üzerine serpiştirin ve servis edin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.