Bu Baliklar Yenmez Mi? Yummy... |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Baliklar Yenmez Mi? Yummy...* İçindekiler: 2 ORTA BOY PATATES (300 GR), 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (30 GR), 1 YUMURTA SARISI, 1 İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞAN, 200 GR TON BALIĞI, 1 SU BARDAĞI GALETA UNU (125 GR), 4 HAŞLANMIŞ BEZELYE TANESİ, 1 SU BARDAĞI UN (150 GR) 1 KÜÇÜK DOMATES, TAZE SOĞAN SAPI, AYÇİÇEKYAĞI, TUZ Hazırlanışı: Ön Hazırlık: Patatesleri 4 e bölün, diri kalacak şekilde tuzlu suda 3-4 dakika haşlayınHaşlanmış patatesleri iyice süzün ve kağıt havluyla tüm suyunu alın Yumurta sarısı, tereyağı, tuz ilave edinMikserle püre haline getirinTon balığı ve taze soğanı ilave ederek karıştırınKarışım iyice soğusun Balıkların hazırlanması: Püreyi 6 eşit parçaya bölünElleriizi unlayarak, bu parçaları önce yassı oval bir şekil verinUç kısımlarına bastırarak kuyruk şekli verinVe hafifçe sıkarak kuyruk yapımını tamamlayınBalıkların ağzı için hafif bir eğim açın, baş kısmında Aynı şekilde göz içinde bir bezelye tanesini baş kısmına hafifçe bastırın Bezelye tanesini daha sonra üstüne yerleştirmek üzere bir kenara alın Servis: Hazırladığınız balıkları önce una, sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayarak pane yapın Sıvı yağla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin 200 dereceye hazırlayıp kurduğunuz fırnda iyice kızarana kadar pişirinBalıkların yüzlerini bezelyeden göz, domates kabuğundan ağız yaparak tamamlayın İnce şeritler halinde kesilmiş taze soğan saplarıyla tabağı süsleyerek servis yapın Öneri: -Kuyrukları, salatalık kabuğundan, kabak kabuğundan vs yapabilirsiniz -Bu balıklardan, sanırım çocuklar kadar büyüklerde hoşlanır Arkadaşlarınıza yaparak hoş bir ambiyans oluşturabilirsiniz AFİYET OLSUN Kaynak: birtabakcom |
|