![]() |
Bu Baliklar Yenmez Mi? Yummy...
* İçindekiler: 2 ORTA BOY PATATES (300 GR), 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (30 GR), 1 YUMURTA SARISI, 1 İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞAN, 200 GR TON BALIĞI, 1 SU BARDAĞI GALETA UNU (125 GR), 4 HAŞLANMIŞ BEZELYE TANESİ, 1 SU BARDAĞI UN (150 GR) 1 KÜÇÜK DOMATES, TAZE SOĞAN SAPI, AYÇİÇEKYAĞI, TUZ. Hazırlanışı: Ön Hazırlık: Patatesleri 4 e bölün, diri kalacak şekilde tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.Haşlanmış patatesleri iyice süzün ve kağıt havluyla tüm suyunu alın. Yumurta sarısı, tereyağı, tuz ilave edin.Mikserle püre haline getirin.Ton balığı ve taze soğanı ilave ederek karıştırın.Karışım iyice soğusun. Balıkların hazırlanması: Püreyi 6 eşit parçaya bölün.Elleriizi unlayarak, bu parçaları önce yassı oval bir şekil verin.Uç kısımlarına bastırarak kuyruk şekli verin.Ve hafifçe sıkarak kuyruk yapımını tamamlayın.Balıkların ağzı için hafif bir eğim açın, baş kısmında. Aynı şekilde göz içinde bir bezelye tanesini baş kısmına hafifçe bastırın. Bezelye tanesini daha sonra üstüne yerleştirmek üzere bir kenara alın. Servis: Hazırladığınız balıkları önce una, sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayarak pane yapın. Sıvı yağla yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye hazırlayıp kurduğunuz fırnda iyice kızarana kadar pişirin.Balıkların yüzlerini bezelyeden göz, domates kabuğundan ağız yaparak tamamlayın. İnce şeritler halinde kesilmiş taze soğan saplarıyla tabağı süsleyerek servis yapın. Öneri: -Kuyrukları, salatalık kabuğundan, kabak kabuğundan vs. yapabilirsiniz. -Bu balıklardan, sanırım çocuklar kadar büyüklerde hoşlanır. Arkadaşlarınıza yaparak hoş bir ambiyans oluşturabilirsiniz. AFİYET OLSUN. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.