Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damla, gravyerli, ispanaklı, sakızlı, suffle

İspanaklı ,Gravyerli Damla Sakızlı Suffle

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı ,Gravyerli Damla Sakızlı Suffle




6 Kişiliktir Malzemeler:


1 Çorba kaşığı extra saf zeytin yağı ve ilave olarak

1 Çay kaşığı (tavayı yağlamak için)

3 Bardak haşlanmış ıspanak

2 Uzun prasa,beyaz ve yeşil bölümleri (iyice doğranmış)

4 Büyük yumurta

2 Büyük yumurta akı

½ bardak ağır krema

Tuz ve karabiber

½ çay kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

½ çay kaşığı veya damak zevkine göre daha çok damla sakızı tozu

½ çay kaşığı Arnavut biberi (kırmızı biber)

1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri veya başka herhangi bir koyun peyniri

4 çorba kaşığı beyaz peynir


Hazırlanışı:


1)180C de fırını önceden ısıtın25 cmlik yuvarlak tavayı 2 tatlı kaşığı Zeytin yağı ile yağlayın


2)Haşlanmış ıspanağı ezin


3)Geniş bir tavada yağı ısıtın(orta ateşte)pırasayı ilave edip 3-4 dakika yumuşayana kadar pişirinAteşi söndürün

4)Yumurtaları,beyazlarını,kremayı,tuz ve karabiberi,Hindistan cevizini damla sakızı tozunu ve Arnavut biberini karıştırınIspanak ,peynir ve pırasaya ilave edip karıştırınKarışımı tavaya döküp 35-40dakika fırınlayınSıcak veya oda sıcaklığında servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.