|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
damla, ile, portakallı, sakızı, tarçın, tavuk, zencefil |
![]() |
Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İlePORTAKALLI TAVUK,TARÇIN,ZENCEFİL VE DAMLA SAKIZI İLE Malzemeler: 8Kişiliktir ![]() 1)2-2buçuk kilo kızarmış tavuk 2)Yarım portakal (Soyulmamış) 3)Tuz ve karabiber 4)2 ![]() 5)1 küçük tarçın çubuğu 6)1 çay kaşığı damla sakızı(dövülmüş)(havanda) 7)1 küçük bütün portakal soyulmuş 8)1 oorta boy sarı soğan ,kesilmiş (doğranmış) 9)2 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu 10)2 Çay kaşığı bal 11)1/3 fincan beyaz şarap Hazırlanışı: 1)Fırını önceden 180C de ısıtın ![]() 2)Tavuğu yıkayın ve kurutun ![]() ![]() ![]() 3)Tavuğu fırına koyun ve 30 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|