![]() |
Portakallı Tavuk,Tarçın,Zencefil Ve Damla Sakızı İle
PORTAKALLI TAVUK,TARÇIN,ZENCEFİL VE DAMLA SAKIZI İLE Malzemeler: 8Kişiliktir. 1)2-2buçuk kilo kızarmış tavuk 2)Yarım portakal (Soyulmamış) 3)Tuz ve karabiber 4)2.5 cm zencefil kökü,doğranmış 5)1 küçük tarçın çubuğu 6)1 çay kaşığı damla sakızı(dövülmüş)(havanda) 7)1 küçük bütün portakal soyulmuş 8)1 oorta boy sarı soğan ,kesilmiş (doğranmış) 9)2 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu 10)2 Çay kaşığı bal 11)1/3 fincan beyaz şarap Hazırlanışı: 1)Fırını önceden 180C de ısıtın.Hafifçe orta boy bir borcamı yağlayın 2)Tavuğu yıkayın ve kurutun.Yarım portakalı tavuğun üzerinde gezdirin,suyunu üzerine sıkın.Tuz ve karabiber serpin. 3)Tavuğu fırına koyun ve 30 dakika pişirin.Portakal suyunu balı ve şarabı çırpın ve her 10-15 dakikada bir tavuğu bu karışımla bir fırça yardımı ile ıslatın.30-40 dakika kadar daha tavuğun pişmesini bekleyin.Tavuğu fırından çıkarın ve içinde bulunan portakalı ve tarçın çubuğunu çıkarın.Tavuğu kesin ve servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.