![]() |
Sosisli Mantarlı Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sosisli Mantarlı Poğaça* İçindekiler: Mantar Sosis Yeşil Biber Limon Zeytinyağı Süt Un Tuz Çörek Otu Margarin Su Kuru Maya 2 Yumurta Hazırlanışı: İlk önce mantarları doğrayıp bir kaba limon sıkarak limonlu suyun içerisine koyuyoruz ![]() Sonrasında hamur yoğurmaya geçebiliriz bu sırada limonlu suda mantarlar kalacak ![]() Hamur için 1 yumurtanın tamamı, 1 yumurta akı, bir su bardağı zeytinyağı ve yarım paket eritilip soğutulmuş margarini genişçe bir kaba koyalım ![]() ![]() Kuru mayamızı bir su bardağı ılık(sıcağa yakın) sütün içerisine koyalım ve çaykaşığıyla karıştıralım ![]() ![]() Sonrasında cıvık ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım ve alabildiği kadar un koyalım içerisine ![]() ![]() Hamur artık kıvamına geldiğinde leğenin içinde mayalanmaya bırakalım bir süre ve bu sürede içi hazırlayalım ![]() Mantarları süzüp genişçe bir tavaya koyalım ![]() Yağ koymaksızın altını açıp suyunun çıkmasını sağlayalım ![]() Mantarlar iyice su verdikten sonra tavadaki suyu süzüp üzerine yağ ekleyerek küp küp doğradığımız sosisleri ve biberleri atalım ![]() ![]() ![]() ![]() Karışım yanmadan ocaktan indirelim ve biraz kaşıkla karıştırarak soğumasını sağlayalım ![]() Sonra hamuru alıp bir avcumuzun içi kadar küçük küçük parçalar koparıp içlerini bu karışımla dolduralım ve minik toplar yapıp önceden yağladığımız tepsimize dizelim ![]() Bu şekilde hamuru bitirdikten sonra (ben hamuru ve içi bitiremedim bu şekilde birde pizza yaptım ![]() ![]() Üstlerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısını sürelim ve çörek otu serpelim tek tek ![]() Fırına verip ortalama 20 dakika 200 derece fırında pişirelim ![]() Sonrasında milletin nasıl parmak yediğini izleyelim ![]() Afiyet bal şeker olsun efenim ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
|