07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acemi Datlısı
* İçindekiler:
hazır baklava yufkası
ceviz
tereyağ
şeker
su
Hazırlanışı:
bayram da gittiğim yerlerde öğrendim geldim
hazır baklava yufkasının üzerine bolca çekilmiş ceviz serpeleyeceksiniz sonra çok ince vernikli bir oklavaya sarıyoruz,, sarınca bııızztt diye büzüştürüp oklavayı büzüşmüş yufka sarmasının içinden çekip,,büzüşük yufka sarmasını tepsiye yerleştiriyoruz tepsi dolana kadar yapıyoruz üzerine tavada erittiğimiz kızgın tereyağı döküyoruz fırında pişiriyoruz ve şiresini döküyoruz şiresi sıcaksa tatlı soğuk olacak,,tatlı sıcaksa şiresi soğuk olacak
ilk defa yaptık bu ilk tepsimiz bunu daha çok ablam yaptı pek düzgün olmadı ilk deneme olunca ) benim tepsi daha düzgündü pratiğini kapınca malum ama o hemen bitmiş çekemeden yarın tekrarlamayı düşünüyoruz,,artan yufkaları değerlendirmek amaçlı,,daha güzel bir görüntü olursa değişirim
afiyet olsun
Kaynak: birtabak com
|
|
|