![]() |
Acemi Datlısı
* İçindekiler: hazır baklava yufkası ceviz tereyağ şeker su Hazırlanışı: bayram da gittiğim yerlerde öğrendim geldim.. hazır baklava yufkasının üzerine bolca çekilmiş ceviz serpeleyeceksiniz.. sonra çok ince vernikli bir oklavaya sarıyoruz,, sarınca bııızztt diye büzüştürüp oklavayı büzüşmüş yufka sarmasının içinden çekip,,büzüşük yufka sarmasını tepsiye yerleştiriyoruz.. tepsi dolana kadar yapıyoruz.. üzerine tavada erittiğimiz kızgın tereyağı döküyoruz.. fırında pişiriyoruz.. ve şiresini döküyoruz.. şiresi sıcaksa tatlı soğuk olacak,,tatlı sıcaksa şiresi soğuk olacak.. ilk defa yaptık.. bu ilk tepsimiz.. bunu daha çok ablam yaptı pek düzgün olmadı ilk deneme olunca .) benim tepsi daha düzgündü pratiğini kapınca malum.. . ama o hemen bitmiş çekemeden.. . yarın tekrarlamayı düşünüyoruz,,artan yufkaları değerlendirmek amaçlı,,daha güzel bir görüntü olursa değişirim.. . afiyet olsun.. Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.