Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, mardin

Mardin Çöreği

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin Çöreği




* İçindekiler:
10 su bardağı un veya 1kg un
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı mısırözüyağı
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağı ılık süt(gerekirse ılık su ilave edilebilir)
1 yemek kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı mahlep
üzerine yumurta sarısı


Hazırlanışı:
Yoğurulacak kaba şekeri koyduktan sonra,cezvede ılıttığınız mısırözü yağını ilave et şeker yumuşayınca ,un,baharatlar,karbonat,maya dökülüp karıştırılır sütle iyice yoğurulur süt az gelirse biraz ılık su konulabilirHamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 15 saat mayalanması için üstü kapatılır ve bekletilirSonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır simit şekli verilirÜzerine yumurta sarısı sürülür170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilirAfiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.