Mardin Çöreği |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mardin Çöreği* İçindekiler: 10 su bardağı un veya 1kg un 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı mısırözüyağı 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı karbonat 2 su bardağı ılık süt(gerekirse ılık su ilave edilebilir) 1 yemek kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı mahlep üzerine yumurta sarısı Hazırlanışı: Yoğurulacak kaba şekeri koyduktan sonra,cezvede ılıttığınız mısırözü yağını ilave et şeker yumuşayınca ,un,baharatlar,karbonat,maya dökülüp karıştırılır sütle iyice yoğurulur süt az gelirse biraz ılık su konulabilirHamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 15 saat mayalanması için üstü kapatılır ve bekletilirSonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır simit şekli verilirÜzerine yumurta sarısı sürülür170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilirAfiyet olsun Kaynak: birtabakcom |
|