![]() |
Mardin Çöreği
* İçindekiler: 10 su bardağı un veya 1kg un 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı mısırözüyağı 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı karbonat 2 su bardağı ılık süt(gerekirse ılık su ilave edilebilir) 1 yemek kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı mahlep üzerine yumurta sarısı Hazırlanışı: Yoğurulacak kaba şekeri koyduktan sonra,cezvede ılıttığınız mısırözü yağını ilave et şeker yumuşayınca ,un,baharatlar,karbonat,maya dökülüp karıştırılır sütle iyice yoğurulur süt az gelirse biraz ılık su konulabilir.Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde 1.5 saat mayalanması için üstü kapatılır ve bekletilir.Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır simit şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun... Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.